contact
Test Drive Blog
twitter
rss feed
blog entries
log in

Malaysian PayPerClick

"THe JoY We HaVe AnD THe SoRRoW We SHaRe"


Wednesday, 31 March 2010

  Berakhir sudah drama bersiri Awan Dania 2, macam kejap jer rase dah habis 2 season. Maybe tak de lagi season 3. Drama apa lak actress fav aku nie nak berlakon, confirm aku tgk.Ending nyer citer nie, Benji ngan Ikhsan sama2 x dapat lagi memikat hati Dania. Dah ade cite2 baru lak Dania nie. Masih tak puas lagi terbang di awan biru tu! hoho... memang roxx la die nie!! Ini ayat last Cik Dania dalam cite nie, "dari kecik aku bercite-cite nak jadi pramugari,aku nak takluk awan dan aku berjaye. Tapi kenapa aku rase aku masih belum puas hati lagi, ape lagi yang tak cukup dalam hidup aku nie. Mungkin jadi pilot nie jawapannye,aku harapkan permohonan ini berjaye dan mungkin aku akan terbang lebih jauh lagi." so kesimpulanya nak jadi pilot la. Profession yang semakin mencabar, mungkinkah ade sambungan drama siri nie. Aku pon tak tau da. hehe!! 

gambar nie Dania berangan jadi pilot.

Adakah berjaya cik Dania nie jadi pilot, aku pon tak tahu. Tiada sambungannya, kesimpulanya cik Dania nie tak mau kawen lagi, die nak terbang puas2 sampai la tak larat kot. huhu... Cik Dania memang sempoi la senang cte. Tak takut pon jadi anak dara tue, walaupun 2 lelaki berebut die nie. Tunggu la Dania nie sampai puas terbang. haha...  Congrats untu Scha Al Yahya kerana dgn jayanya berjaya menghabis kan 2 season awan dania dan lakonan yg berjaye la.. hoho... so sape yang "kipas susah mati" scha kat luar sana vote la scha untk ABP Bharian nanti ye.. hahha.. semoga perjalanan karier scha berjalan dgn sukses.. ha kat bawah nie ade sket screenshot last episode for awan dania 2. Layan...


ha lagu nie OST awan dania! Best gak lagu nie!



0
Sunday, 28 March 2010


New entry 2nd time for today... Semakin kerap aku blogging sekarang. Malam semalam meluangkan masa bersama rakan2 bujang aku kat melaka nie, tengak wayang ramai2.. Evolusi KL Drift 2! Aku bagi 4 bintang la untuk filem nie. Action2 dalam citer nie makin style dari yang first, layan2. Pelakon2 pon mantap2, Syamsul Yusof, Aaron Aziz, Farid Kamil, Shaheizy Sam, Remy Ishak, and my fav actress.... of course la "Scha Al Yahya" yuhuuu..!!! Aku nie "Kipas Susah Mati" Scha!! 

 Scha Al Yahya Semasa Di Set...
Salah Satu Adegan Dari Scha dan Aaron

Video bawah nie plak official trailer untuk filem nie.


 Babak2 Akhir Dalam Filem ini... Style!
scene kat atas nie adegan kejar mengejar "zack" ngan "joe" habis hancur kete weh.. hoho!!korang tgk jer la baru bleh tau best ke tak kan... mungkin ade yang cakap filem aksi melayu low class.. tapi "ada aku kesah" supportive la sket.. sape lagi nak support bangsa kita kan.. so support la filem melayu! Untuk aku faktor utama aku nak tgk cite nie.. sebab heroin die ler.. aper lagi.. wahahah!!! Aku suggest kan korang tgk la, memang tak rugi.. hoho!! jalan cerita pon ok, tersusun. Filem nie tak silap aku pakai bajer besar so aku rasa layak box office la.. Sound system pon ok.. pendek kate macam susah la nak cari kelemahan.. hoho.. macam pro lak aku berkata-kata.. hoho!!

Tetapi wahai rakan2 bloggerku, ada gak yang aku rasa cam tak best dalam filem nie, ade satu scene nie scene percintaan "zack"(syamsul) dan "alia"(scha) macam tak kene tempat ngan time.. hoho... scene yang kene sabotaj dadah tuh pon, aku tak setuju la die lari.. nak takut ape kalau tak salah boleh jer explain kene sabotaj kan. hoho... "kamal" (remy) pulak aku tgk macam tak de ciri2 polis pon.. hoho... cam lembab je wat keje hahah... macam2 jer aku komen kan sedap mulut jer.. tapi itu pendapat kan.. tak salah bagi komen membina.. 

Dalam filem nie aku suke style "joe" cakap yang nie "wa nak lu cari zack sama ngan dia kawan2 dtg jumpa gua, wa nak habiskan ini cerita" cam otai gle lak mangkuk nie.. ape2 hal pon.. sokong la filem anak melayu. Kite anak melayu mesti support kan.. so aku bagi 4/5 bintang@ star for filem nie...  sesiapa yang belum tgk tuh... gi la tgk.. memang berbaloi la aku rase... lastly Scha Al Yahya Roxx.. video kat bawah adalah temubual scha tentang filem nie.. sumber dari youtube la.. aper lagi!!






 Selamat Menonton La Ye Rakan2 bloggerku!!


3

Salam, pembuka bicara wahai rakan blogger sekalian.. nak post bende nie 2-3 hari dah. Saat dan ketika ini la baru dapat. Sekarang blogger pon boleh dapat award, bukan org2 kenamaan ngan artis jer haha!!!  http://kobeng8.blogspot.com/ pon dapat gak... Beautiful Blogger Award! yehooo!!!
so entry kali ini ikut sahaja procedure yg telah ditetetap kan, seperti di bawah.

STEP 1: PUT THIS PICTURE IN YOUR BLOG  
 

STEP 2: THANKS THE ONE WHO GAVE TO U 
 Award nie diberikan oleh rakan blogger di tempat aku menuntut ilmu nie, thanks to AmaD! Walaupun rasa macam tak patut dapat jer. haha!! btw tq weh!!

STEP 3: GIVE TO 15 OTHER FRIENDS
Ooppss... Nie part paling payah aku rasa.. tapi aku akan try list kan la..!! hoho!! Ini yg terpilih la... hoho!!


ha...nie yang aku pilih la.. hoho.. tak semestinya page die lawa... mungkin post2 die menarik ke, mungkin org nyer ker, lawa @ ensem ke. hehe!! wahah!! pastu ade plak member yang dah dapat award nie. takkan nak bagi lagi kan.. hoho.. so aku men select jer la yang lain..


STEP 4: SEVEN THINGS ABOUT U 
  • Masih lagi seorang student
  • Orang Nogori
  • Anak Sulong
  • Emotional gak la aku nie.. haha!!
  • Nickname bersepah: kobeng,mdok,ron,sakaki,
  • Fav Sport: Bola Sepak ler, Ragbi pon, Bowling juga.
  • Penyokong setia Liverpool ngan Negeri Sembilan 
Ok dah siap.. hoho!! Done!! Is done!! hoho!!! 
Assalammualaikum!! 


 



4
Friday, 26 March 2010

Hari ini 10 Rabiul Akhir 1431 hijrah, hari jumaat da... 26 Mac 2010. Singkat betul rasenya, sekejap jer dah nak habis mac... lepas nie masuk bulan April lak.. maka akan ada la lawak2 bodo "April Fool" di kalangan rakan2 sekeliling nanti.
 
Pagi yang sunyi ini buat aku terasa ingin menaip sesuatu di diari cyberku ini, a.k.a blog ler. Seperti kebiasaan rakan2 seperjuangan masih lena melayan mimpi2 indah mereka. Hanya aku seorang yang masih berjaga di saat ini. Selalunya hampir masuk waktu sembahyang jumaat nanti baru la mencelikkan mata, biasala menunaikan kewajiban sebagai umat Islam di muka bumi ini. Bulan April menjelma maka bertambah sibuk la aku menempuh hari2 mendatang, dengan "assignment" nak kene submit, "test" lagi 8 April. Kumpul duit sewa dan bil sudah menjadi rutin aku setiap bulan. Final exam pon dah tinggal sebulan lebih je, so dah kene start ler "study" huh... Itu pon kalau ada kesedaran... kebiasannya waktu2 kemuncak nak exam baru la pulun habis-habisan. Aku berharap trimester ini lebih baik dari yang lepas. Memang kene lebih baik kan....macam la layout blogku ini, sudah bertukar wajah, bagi aku lebih baik la dari yang lama.Banyak juga yang aku ubah suai sampai la ke tahap aku puas hati. Kira ok la untuk aku ni, aku ini bukan la pandai bermain dengan bahasa komputer ni, banyak lagi yang belum diketahui. Yang aku baru sedari, sekian lama aku mempunya akaun nuffnang, baru2 ini sahaja baru betul2 nak bersungguh. Walaupun sudah bertahun iklan2 nuffnang muncul di blog ku tapi aku buat tak endah je. Tapi sekarang memang ada gunanya la, boleh gak dpat sen sket2. So rakan2 selalu la layari blog ini ye. hehe..  :-)  Sejak kebelakangan ini pulak, aku mempunyai minat baru... melayan drama melayu. Walaupun dengar macam x best.. bak kata org " aper la layan cerita melayu " tapi tak terkata cerita2 melayu skang nie best2 gak la.. hhoho.. antara yang top la.. Nurkasih.. cerita nie islamic sket la... tapi memang layan habis la.. hoho.. habis satu rumah aku gak layan.. haha... lepas tuh macam2 la cerita2 lain muncul, yang sedang aku layan bersama rakan2 rumah sewa ni... Cinta Tikar Sejadah, Asmaradana... drama terbaru kat Tv3 tuh.. hoho.. mungkin "Tiz Zaqyah" nyer aura power kot. hahah!!!
 

Lagi satu drama, ha yang nie memang aku lama dah layan "Awan Dania" hoho.. boleh la tahan drama nie... mengingatkan aku drama Jepun "Attention Please". Aku minat doe heroin citer nie...
"Scha Al Yahya".. sempoi doe die.. hoho.. walaupun hidung besar...  tapi cun gak la... Ramai yang tidak setuju yang die nie cun, tapi aku tetap rase cun je, hahaha peduli ler ape org nak kata kan... "Ada Aku Kesah!!!" Isnin akan datang episod akhir drama Awan Dania ni, maka tunggu la drama apa lak heroin fav aku nie nak berlakon. Buat masa nie melayan la drama yang ada nie kan.. hoho... So nama pon dah org melayu, support sket cerita melayu kan.. Jam pon sudah 10 pagi, Cukup la nukilanku buat kali ini... len kali tulis lagi.. Sekian.
 p/s: aku nak share ngan korang video kat bawah nie... Layan!!!!!




2
Tuesday, 16 March 2010










◄◄ the good times, ► the memories, ▌▌the drama, ■ the hurting, ►► the sad times

Related Posts with Thumbnails

You Are No.

web page hit counters

Facebook! & Ym!

Schools!

Sekolah Kebangsaan Taman Paroi Jaya. (1993-1998)
(SKTPJ)

Sekolah Dato' Abdul Razak.(1999-2003)

(SDAR)

Multimedia University. (Currently...)
(MMU)

Nuffnang

Sdarians 99'3

Sdarians 99'3

Baba Street

Baba Street

Mmu Falcons

Mmu Falcons

Newspaper

YouTube

Loading...